Hapkido Chung Do

the Korean Art of Self Defense

Rony Dassen
Steven Dassen

Rony Dassen, 9° Dan, stichtte de club Hapkido Chung Do Rekem.

Hij begon op 18-jarige leeftijd met gevechtssport en koos uiteindelijk voor (Sin Moo) Hapkido omdat hij hier het grootste aantal technieken vond. 

In 1996 richtte hij Hapkido Chung Do in Rekem op. In het begin waren de trainingen enkel voor jeugd en volwassenen maar de vraag werd zo groot dat de trainingen al snel uitgebreid werden voor alle leeftijden.

Hij sloot zich aan bij de World Sin Moo Hapkido Association o.l.v. Dojunim Ji Han Jae bij wie hij tal van stages en seminaries alsook privé-trainingen volgde. Steeds op zoek om zichzelf te verbeteren en het beste te kunnen aanbieden aan zijn leerlingen, sloot hij zich vervolgens aan bij de Hanminjok Association waar eveneens meerdere seminaries en stages volgde.

Zijn passie sloeg over op zijn zoon Steven die een fervent en succesvol martial art-beoefenaar werd en de fakkel overnam van zijn vader.

Helaas moesten we op 16 december 2021 afscheid nemen van onze oprichter en bezieler nadat Rony na ruim 10 jaar zijn strijd tegen een onoverwinnelijke ziekte verloor.

Zijn zoon Steven Dassen is Master Instructor, 6e Dan Sin Moo Hapkido en 2° Dan Taekwondo.
Steven begon op 5-jarige leeftijd met Taekwondo en was meteen gepassioneerd.  Als aanvulling op Taekwondo, vond ook hij als snel een uitdaging in Hapkido.
Hij is momenteel hoofdtrainer en verzorgt de dagelijkse leiding. Onder zijn impuls vinden ook regelmatig (internationale) stages en andere activiteiten plaats. 

Steven wordt bijgestaan door een bestuur bestaande uit:

Marleen Willems – Secretariaat
Peter Dupont – Penningmeester
Julien Jaspers – Bestuurslid
Wesley Patteet – Bestuurslid
Pieter Kamoen – Bestuurslid
Andy Stouten – Bestuurslid

De club kan beroep doen op meerdere, gekwalificeerde en vooral gemotiveerde trainers.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info. Dat kan via telefoon, e-mail of breng ons een bezoekje in onze dojang (trainingszaal) tijdens de trainingsuren.  

Lees verder: Clubgeschiedenis