Hapkido Chung Do

the Korean Art of Self Defense

Hapkido Chung Do - Korean Martial Arts Center

Wij zijn een in Rekem gevestigde sportclub die door de jaren heen tal van gemotiveerde en talentvolle Hapkidoka’s heeft voortgebracht.

Onze leden brengen wij op een leuke manier naar een hoog internationaal niveau en dit op basis van Hapkido aangevuld met aspecten van andere Koreaanse vechtsporten zoals Taekwondo, Taekgyon, Hae Dong Gumdo en Kuk Sool Won.  

Hapkido is gebaseerd op zelfverdedigingstechnieken en in onze club worden er meer specifiek de stijlen Sin Moo Hapkido  en Hanminjok Hapkido aangeleerd.

Je leert hier vooral zelfverdedigingstechnieken (klemmen, drukpunten, afweertechnieken, bevrijdingen, en controletechnieken), trappen, stoten, wapentechnieken en voor de durvers: sparringstechnieken.
Dat laatste is een belangrijk aspect, omdat je in een spelvorm de aangeleerde vaardigheden leert inzetten in meer realistische situaties. 

Onze club

Onze club staat open voor gemotiveerde mensen ongeacht je leeftijd, je geslacht of afkomst. 
Wij houden rekening met jouw behoefte aan sport en sturen bij zodat jij krijgt waar jij specifiek naar op zoek bent. 
Wat we vragen is inzet, wat je in ruil krijgt zijn gestructureerde lessen vol fun. 
Er wordt in onze club (heel) hard getraind, maar we maken vooral ook samen plezier. 

Clubsfeer

De clubsfeer kan beschreven worden als toegankelijk, verwelkomend, met strenge, serieuze en gediplomeerde trainers en een tikje (te veel) humor. 

Onze focus ligt niet enkel op het sporten, maar vooral op het vergroten van je zelfvertrouwen, het onder controle krijgen van je lichaam en samen sporten tijdens leuke, leerrijke trainingen.  

Niet zomaar een sportclub

Ten slotte moeten we ook nog vermelden dat wij een club zijn waarbij vriendschap en uitstapjes erg belangrijk zijn. 
Wedstrijden, stages, reizen naar het buitenland (waaronder uiteraard Korea) …  en dat allemaal in het teken van jouw sportieve ontwikkeling.

Bij ons is IEDEREEN WELKOM! 

Wij kijken uit naar elke nieuwe leerling en verwelkomen je graag in onze club! 

Lees verder: Over ons