Hapkido Chung Do

the Korean Art of Self Defense

Wat is Hapkido?

HAPKIDO IS DE KUNST OM FYSIEKE TECHNIEKEN TE COMBINEREN MET INNERLIJKE KRACHT

합  (Hap) = alles samen, de harmonie van lichaam en geest

기  (Ki) = de innerlijke kracht die in ieder van ons aanwezig is

도  (Do) = de weg, de manier, de kunst 

Door het oefenen van Hapkido zal je meer zelfvertrouwen krijgen, een positiever zelfbeeld ontwikkelen, respect voor mensen en voorwerpen krijgen, je zelfbeheersing verbeteren, je fijne motoriek verbeteren, je conditie verbeteren, leniger worden, spieren ontwikkelen, enz…

HAPKIDO IS meer dan zomaar een gevechtssport

Het is een kunst die je heel je leven kan beoefenen want je bent nooit te oud om te leren. Je lichaam en geest worden constant getraind om tot een perfecte harmonie te komen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Een goede gezondheid is essentieel voor een gelukkig leven.  

HAPKIDO IS DE KUNST OM FYSIEKE TECHNIEKEN TE COMBINEREN MET INNERLIJKE KRACHT

Vanzelfsprekend kan je Hapkido puur als sport beoefenen. Je zal gegarandeerd je conditie vergroten en een grotere lenigheid bekomen. Bovendien worden je reflexen aangescherpt.

Het enorme gamma aan technieken biedt de Hapkido-beoefenaar ook de mogelijkheid om zichzelf of een derde op een gepaste manier te verdedigen volgens de regels van de wettige (zelf)verdediging.

Hapkido is dus een prima manier om aan sport te doen en daarbij ook nog zelfverzekerder en relaxter door het leven te gaan.