Hapkido Chung Do

the Korean Art of Self Defense

Waarom Hapkido?

Een goed geïnstrueerd Martial Arts programma kan je helpen om je conditie op te bouwen en de stress te verlichten.

Gedurende je waardevolle zelfverdedigingstraining, zal je vaardigheden aanleren die je leren om jezelf en jouw dierbaren te beschermen.

Als je ooit overwogen hebt om gevechtssport te volgen, dan moet je verder lezen om te ontdekken hoe onze programma’s jou kunnen helpen jouw doelstellingen te bereiken om zo een veiliger, gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Je krijgt de mogelijkheid om het volgende te bereiken: FITSLANKERANGSTVRIJVOL ZELFVERTROUWENSTRESSVRIJ  dankzij onze kwaliteitsvolle trainingen in een veilige, vriendelijke en mooie omgeving. 

In onze programma’s staan jouw veiligheid, jouw welgevoelen en jouw tevredenheid centraal. 

Daarom streven wij in onze sportschool naar een familiale sfeer waarin jij je thuis voelt. Wij vinden het dan ook belangrijk dat je je welbevinden met ons deelt. 

Als professionele full-service Martial Arts school nemen we onze taak zeer ernstig. Daarom brengen we individuele tijd door met elke student in elke klas. Vanaf het ogenblik dat jij jouw eerste les volgt, zullen onze vriendelijke medewerkers jou aanmoedigen om jouw doel te bereiken en om jouw grenzen leren te verleggen.

Wanneer je onze school bezoekt, zal je merken dat we houden aan de hoogste normen van veiligheid en kwaliteit, waarvan ons lidmaatschap en aansluiting bij de Belgian-Dutch Sin Moo Association en World Kido Federation/Hanminjok Hapkido Association getuigen. 

Wij staan garant voor kwaliteit en een sterk engagement om de best mogelijke Martial Arts-instructie aan te bieden. 

Leer jezelf te verdedigen om nooit meer bang te hoeven zijn!

De voordelen van Hapkido

Hoewel door velen vaak gezien als een aërobe workout en krachttraining, hebben al vele duizenden volwassenen ontdekt dat de Martial Arts training een leuke en spannende manier is om calorieën te verbranden en tevens onze spieren te versterken.

In een recente studie uitgevoerd door gezondheid wetenschappers van het New York Institute of Technology is vastgesteld dat Martial Arts beoefenaars veel fitter zijn dan de gemiddelde persoon. Hun bevindingen toonden het volgende aan:  

  • De Martial Art-beoefenaars hadden volgens de studie meer kracht in de benen, een grotere flexibiliteit, een betere aerobe conditie en een merkbaar beter evenwicht.

  • De Martiale Art-beoefenaars in de studie konden bijna twee keer zo veel sit-ups uitvoeren als niet-martial art-beoefenaars, met andere woorden:  Martial Arts is een geweldige workout is voor je buikspieren! (Bron: HealthDay.com)

  • De Martial Art-beoefenaars in de studie hadden gemiddeld 12% minder lichaamsvet waaruit blijkt dat Martial Arts trainingen een geweldige manier zijn om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

En wat denk je hiervan?

Heel wat beroemde film-, televisie- en muzieksterren zoals Jennifer Lopez, JenniferGarner, Matt Damon, Demi Moore, Joe Rogan en vele anderen, beoefenen regelmatig oosterse vechtsporten, .

Ook professionele atleten wenden zich tot de martiale kunst om hun sportieve prestaties te verbeteren. Topsporters zoals de Amerikaanse honkballer Barry Bonds, de Japanse honkbal legende Sadaharu Oh, schaatskampioen Elvis Stojko en Cleveland Browns, integreren vechtsporten in hun trainingskampen.

De trainingen in onze sportschool zijn alomvattend en uitermate doeltreffend. Onze programma’s zijn leuk en nooit saai.

Wij helpen je om snel in conditie te geraken en je zelfvertrouwen te boosten.

Ontstressen...

Na een lange dag hard werken is er niets beter dan je bij ons in het zweet te trainen, slaand op bokszakken en pads en zal je alle stress en spanning van je af kunnen schudden. Het is als het krijgen van een “mini-vakantie” en dat meerdere keren per week. Zodra je in je dobok (trainingspak) stapt, laat je al je problemen en zorgen achter.

Of zoals een student het verwoordde: ‘Mijn vechtsport training is als mijn eigen privé-eiland waar ik kan wegvluchten van al mijn thuiszorgen en drukke werkuren. Gedurende enkele uren per week krijg ik zo de kans tijd te besteden aan iets wat ik graag doe. En de resultaten ervan zijn fantastisch!’ 

Begin vandaag nog!

Begin vandaag nog met onze trainingen!

Nu weet je hoe onze trainingen jou kunnen helpen in conditie te komen, je tezelfdertijd waardevolle en levensreddende vaardigheden leren, alsook je stress te elimineren.
We willen jou dan ook graag uitnodigen om onze trainingen uit te proberen of te starten via onze speciale inleidende cursus.

Onze inleidende cursus is een kort-termijn lidmaatschap waarin je zelf kan zien wat de positieve voordelen zijn van de door ons geïnstrueerde trainingsprogramma’s.
Om te starten kan je contact opnemen met ons secretariaat of ons een mailtje zenden. Onze medewerkers zullen dan contact met je opnemen om uw aanvraag te bevestigen en bieden je indien nodig een routebeschrijving naar onze school aan.
Je kan ook meteen naar onze trainingszaal komen voor een gratis proefles.

Je kan vanzelfsprekend ook steeds vrijblijvend een kijkje komen nemen in onze sportzaal. Onze vriendelijke medewerkers zullen je graag informeren en tezelfdertijd je vragen beantwoorden.

We kijken ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!